Partners

 

 

 

ZODfilm 

Stichting ZODfilm, opgericht in Juni 2016, is voortgekomen uit de wens Drentse filmmakers en films te stimuleren, zolang deze de Drentse cultuur, streektaal en de provincie zelf op een positieve manier voor het voetlicht brengen.

Dit, onder andere door in de werken het gebruik van de locaties, de acteurs, crew, taalgebruik en culturele gebruiken terug te zien.

 

Het was de oprichters; Rob Camies, Jeroen Balkestijn en Pieter Zwart opgevallen dat in Drenthe op filmgebied slechts sporadisch op individueel en incidenteel niveau iets werd ondernomen. Met zelf een creatieve achtergrond in nieuwe media en film, werd door Rob de eerste stap gezet in het realiseren van een centrale plek om deze werken structureel te kunnen steunen middels advies, het bij elkaar brengen van expertises en het helpen met de financiering.

 

De stichting tracht haar doel te bereiken door het stimuleren, produceren, distribueren en promoten,  zowel buiten als binnen de provincie Drenthe van Drentse film en videoproducties , bij voorkeur in de streektaal. De producties kenmerken zich door een sterk lokaal karakter qua thematiek.

 

Peter Nillesen

 

Geboren en opgegroeid in Groesbeek, is Peter op 18 jarige leeftijd bij de Koninklijke Marine gegaan en is aldaar 11 jaar werkzaam geweest. Tegenwoordig is hij teamleider energie werktuigkundige en legt zich daarnaast toe op het acteervak en schrijven. Zo is hij onder andere te zien geweest in films als Michiel de Ruyter en Riphagen, TV series en Tv commercials.

Peter heeft het verhaal “Verraderlijke liefde” geschreven omdat de geschiedenis nog steeds wordt herhaald. Zoals liefde kan je niet tegenhouden wat voor afkomst je ook hebt. Een land mag je niet isoleren denk hierbij aan het verdrag van Versailles. Dit geldt ook voor bevolkingsgroepen. In de tweede wereldoorlog waren dit de Joden. In het grensgebied Nederland/Duitsland waren er voor de oorlog veel meng huwelijken tussen Duitsers en Nederlanders. Ludwig Mengelberg is een zoon uit zo’n meng huwelijk. Peter zijn grootmoeder was Duits en zijn opa Nederlands en dat  gaf in de oorlog spanningen in de familie. Een van de broers van zijn grootmoeder is gesneuveld aan het oostfront. Dit heeft Peter geïnspireerd  om het verhaal ”Verraderlijke Liefde” te schrijven.

 

Rob Camies

 Een geboren Emmenaar en dag 1 een  echte filmfreak. Als jongentje van 8 liep hij al met een super 8 camera door het Drentse veen zijn eigen blockbusters op microschaal te filmen. Na een studie Audiovisuele productie in Sittard en vier jaar kunstacademie in Groningen is hij op het gebeid van film, video en multimedia altijd bezig geweest de grens te verleggen.

In 2016 sloot hij zich als creative director aan bij stichting ZODfilm en helpt daar nu mee met het produceren en ontwikkelen van Drenthe-specifieke film en videoproducties.

 

Ook partner worden?

Wil je ook een bijdrage leveren aan de totstandkoming van Verraderlijke liefde? We zoeken nog sponsoren. Bedrijven en instellingen die mee willen op onze reis in het maken van een grote Drentse speelfilm. Neem gerust contact met ons op.